Efficiënte ventilatie met WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Bij Lucht & Ventilatie bieden we een uitgebreid assortiment aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, die zijn ontworpen om uw binnenklimaat te optimaliseren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat zowel de toevoer als afvoer van lucht reguleert, wat bekend staat als balansventilatie. Dit houdt in dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en frisse lucht wordt aangevoerd, terwijl warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Hoe werkt een WTW-unit?

Onze WTW-units zijn voorzien van een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de binnenkomende frisse lucht. Hierdoor komt de lucht op een aangename temperatuur binnen. De luchtstromen blijven volledig gescheiden, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht. In de winter voorkomt dit koude luchtstromen, en in de zomer zorgt de bypass ervoor dat koelere lucht het gebouw binnenkomt, waardoor het binnenklimaat comfortabel blijft.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw gebouw. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen. Daarnaast zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die zowel warmte als vocht kan terugwinnen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat zonder dat een condensafvoer nodig is.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Daarnaast bieden wij WTW-units met een warmtewiel, dat gebruikmaakt van een sorptierotor om zowel warmte als vocht met hoog rendement terug te winnen. Dit zorgt voor maximale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en aangenaam binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en verlaag uw energiekosten terwijl u geniet van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Ontdek ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *