Lucht & Ventilatie: voor al uw ventilatieroosters


Lucht & Ventilatie biedt een uitgebreid assortiment ventilatieroosters, essentieel voor zowel ventilatiesystemen als natuurlijke ventilatie, om de luchttoevoer en luchtafvoer van ventilatielucht te regelen. Deze roosters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Gevelroosters, nozzles, plafondroosters en kanaalroosters zijn enkele voorbeelden van de diverse opties.

De ventilatieroosters in ons assortiment

Gevelroosters zijn ideaal voor een luchtstroming van binnen naar buiten en vice versa. Ontworpen voor plaatsing op buitenmuren, moeten deze roosters bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Veel gevelroosters zijn voorzien van insectengaas om ongewenste insecten buiten te houden. Ze dienen onder andere voor het afvoeren van lucht bij afzuigkappen, gaskachels of drogers, en kunnen ook gebruikt worden voor externe luchttoevoer bij hout- of pelletkachels.

Voor een ventilatierooster binnen biedt Lucht & Ventilatie plafondroosters als een alternatieve optie. De keuze tussen toevoer of afvoer en de vorm van het rooster (vierkant of rond) hangt af van de specifieke behoeften. Deze plafondroosters maken het mogelijk om lucht met verschillende temperaturen toe te voeren, wat handig is voor het koelen of verwarmen van ruimtes. Voor panden met een systeemplafond zijn er plafondroosters voor platen voor systeemplafonds beschikbaar, inclusief bijbehorende lichtgewicht geïsoleerde plenumbox voor een optimale luchtverdeling.

Kanaalroosters zijn specifiek ontworpen voor ronde ventilatiekanalen, zoals spirobuizen. Het assortiment omvat bijvoorbeeld de KRR-kanaalrooster, met horizontale lamellen die handmatig kunnen worden afgesteld voor het veranderen van de luchtrichting. Met een speciale hoeveelheidsregelaar is het mogelijk om de luchthoeveelheid nauwkeurig in te stellen, waardoor het rooster flexibel is aan te passen aan de gewenste ventilatiebehoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *